Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Acuan kuih ini banyak dijual di kedai bakeri besar. Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi. Rasa yang lembut, dimakan dengan kelapa parutnya, memang sedap bila dapat menjamah. Ayak tepung gandum dan baking powder bersama. Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum .
Masukkan lapisan kelapa dan ditekan tekan sedikit. Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik. Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Biasanya kuih puteri ayu akan di masak secara kukus. Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi. 1.mix sampai gebu memang nampak warna hijau pekat nanti bila dah gebu dia akan jadi warna hijau cair. Tuang adunan hijau di atasnya. Siapa yang asalnya dari kampung mesti tahu kan kuih puteri ayu ni. Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak.
Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik.
Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak. Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi. Lenser sedikit minyak pada acuan. Selalu sangat buat untuk makan pagi atau petang. Siapa yang asalnya dari kampung mesti tahu kan kuih puteri ayu ni. Biasanya kuih puteri ayu akan di masak secara kukus. Tuang adunan hijau di atasnya. Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan. Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik. Rasa yang lembut, dimakan dengan kelapa parutnya, memang sedap bila dapat menjamah. Ayak tepung gandum dan baking powder bersama. Masukkan lapisan kelapa dan ditekan tekan sedikit. 1.mix sampai gebu memang nampak warna hijau pekat nanti bila dah gebu dia akan jadi warna hijau cair. Acuan kuih ini banyak dijual di kedai bakeri besar.
1.mix sampai gebu memang nampak warna hijau pekat nanti bila dah gebu dia akan jadi warna hijau cair. Rasa yang lembut, dimakan dengan kelapa parutnya, memang sedap bila dapat menjamah. Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum . Selalu sangat buat untuk makan pagi atau petang. Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan. Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi. Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak.
Lenser sedikit minyak pada acuan. Acuan kuih ini banyak dijual di kedai bakeri besar. Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum . Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak. Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan. Tuang adunan hijau di atasnya. Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi. Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik. Masukkan lapisan kelapa dan ditekan tekan sedikit. Kelapa parut sebagai kepala atau topping : . Rasa yang lembut, dimakan dengan kelapa parutnya, memang sedap bila dapat menjamah.
Ayak tepung gandum dan baking powder bersama.
Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Tuang adunan hijau di atasnya. Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik. Kelapa parut sebagai kepala atau topping : . Lenser sedikit minyak pada acuan. 1.mix sampai gebu memang nampak warna hijau pekat nanti bila dah gebu dia akan jadi warna hijau cair. Siapa yang asalnya dari kampung mesti tahu kan kuih puteri ayu ni. Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum . Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak. Acuan kuih ini banyak dijual di kedai bakeri besar. Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi.
Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum . Acuan kuih ini banyak dijual di kedai bakeri besar.
Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Lenser sedikit minyak pada acuan. Tuang adunan hijau di atasnya. Siapa yang asalnya dari kampung mesti tahu kan kuih puteri ayu ni. Rasa yang lembut, dimakan dengan kelapa parutnya, memang sedap bila dapat menjamah. Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik. Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan. Ayak tepung gandum dan baking powder bersama. Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi. Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum .
Biasanya kuih puteri ayu akan di masak secara kukus.
Tuang adunan hijau di atasnya. Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak. Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Rasa yang lembut, dimakan dengan kelapa parutnya, memang sedap bila dapat menjamah. Acuan kuih ini banyak dijual di kedai bakeri besar. Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik. Biasanya kuih puteri ayu akan di masak secara kukus. Siapa yang asalnya dari kampung mesti tahu kan kuih puteri ayu ni. Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum . Kelapa parut sebagai kepala atau topping : . 1.mix sampai gebu memang nampak warna hijau pekat nanti bila dah gebu dia akan jadi warna hijau cair. Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi. Lenser sedikit minyak pada acuan. Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan.
Puteri Ayu Kuih Hijau Kelapa : Kuih Seri Ayu Resepi Mudah Dan Ringkas. Masukkan lapisan kelapa dan ditekan tekan sedikit. Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak. Selalu sangat buat untuk makan pagi atau petang.
Lenser sedikit minyak pada acuan kuih hijau kelapa. Biasanya kuih puteri ayu akan di masak secara kukus.
Acuan kuih ini banyak dijual di kedai bakeri besar. Ayak tepung gandum dan baking powder bersama.
1.mix sampai gebu memang nampak warna hijau pekat nanti bila dah gebu dia akan jadi warna hijau cair. Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi. Selalu sangat buat untuk makan pagi atau petang. Kelapa parut sebagai kepala atau topping : .
Siapa yang asalnya dari kampung mesti tahu kan kuih puteri ayu ni. Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan. Rasa yang lembut, dimakan dengan kelapa parutnya, memang sedap bila dapat menjamah. Acuan kuih ini banyak dijual di kedai bakeri besar. Lenser sedikit minyak pada acuan.
Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum . Acuan kuih ini banyak dijual di kedai bakeri besar.
Masukkan lapisan kelapa dan ditekan tekan sedikit. Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum . Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut. Setengah biji kelapa putih, gaul dengan garam dan tepung ubi. Ramai yang menyukai kuih puteri ayu, kuih berwarna hijau yang lemak.
Rasa yang lembut, dimakan dengan kelapa parutnya, memang sedap bila dapat menjamah.
Warna kuih puteri ayu berwarna hijau pandan dan putih bertoppingkan kelapa parut.
Air pandan memberikan aroma pandan yang wangi, pewarna hijau memberikan warna hijau lebih menarik.
Rasa yang lembut, dimakan dengan kelapa parutnya, memang sedap bila dapat menjamah.
Ayak tepung gandum dan baking powder bersama.
Kemudian tunjuk pulak cara untuk buat yang bahagian gebu bahagian hijau pula.kuih ni sangat gebu, lembut dan wangi pandan tu memang harum .
Padatkan kelapa parut, kemudian tuangkan adunan apam 3/4 acuan.
1.mix sampai gebu memang nampak warna hijau pekat nanti bila dah gebu dia akan jadi warna hijau cair.